Welk montuur past bij welk type gezicht?

Skagen

Rond gezicht

Monturen met rechte en hoekige lijnen passen goed bij een ronde gezichtsvorm. De rechte vormen contrasteren prachtig bij een rond gezicht. Met rechte en hoekige lijnen wordt de focus gelegd op de bovenkant van het gezicht, waardoor deze slanker en langer lijkt. Bij een ronde bril zal dit de ronde vorm van het gezicht meer benadrukken. Bij een ronde gezichtsvorm kunt u het beste kiezen voor een montuur die even breed of iets breder is dan het breedste gedeelte van het gezicht. Kies in dit geval voor de Skagen of de bril Aarhus.  

Johann zilvertint

Vierkant gezicht

Monturen met ronde vormen passen goed bij een vierkante gezichtsvorm. Het ronde montuur verzacht de gezichtsvorm en benadrukt de jukbeenderen. De bril Johann past uitstekend bij een vierkante gezichtsvorm. De bril is past perfect bij mensen die van nature een groter voorhoofd, een hoekige kaak en jukbeenderen die aanwezig zijn, omdat het een wat breder montuur is.

Aarhus goudtint

Diamantvormig gezicht

Monturen met ovale vormen of monturen zonder frame passen goed bij een vierkante gezichtsvorm. Iemand met een diamantvormig gezicht heeft een smalle kin en een smal voorhoofd en brede jukbenen. De bril Aarhus is een bril zonder frame en past uitstekend bij dit type gezicht.

Skagen zwart glanzend

Langwerpig/rechthoekig gezicht

Monturen met rechte lijnen of een rond montuur komen bij een langwerpig gezicht het mooiste naar voren. Bij een langwerpig gezicht zijn de jukbeenderen, de kaak en het voorhoofd allemaal symmetrisch. De rechtlijnige monturen en de ronde monturen komen hier het beste tot uiting, omdat door deze vormen het gezicht minder lang lijkt. Een wat breder montuur past goed bij een langwerpig gezicht, omdat dit in balans is met de rest van het gezicht. Monturen die passen bij een langwerpig gezicht zijn Johann. De ronde bril heeft een wat breder montuur dan de overige monturen. Ook de bril Aarhus en de Skagen zullen erg goed staan bij een langwerpig gezicht door de rechte lijnen van de monturen.

Johann goudtint

Ovaal gezicht

Alle monturen komen bij een langwerpig gezicht het beste tot uiting. De natuurlijke vorm van een ovaal gezicht is vaak symmetrisch en daarom passen vrijwel alle monturen goed bij een ovaal gezicht. Klik hier om de brillencollectie te bekijken voor een passende bril.

Heeft u de juiste bril gevonden bij uw gezichtsvorm? Klik hier om naar de webwinkel door te gaan. Kun je geen kleurkeuze maken? klik dan hier om te kijken welke kleur bril bij jouw haarkleur past.